Diensten

Ontstoppen riool en afvoer

Een verstopping ontstaat vaak door aanhechting van afval, bijvoorbeeld zeep en vetresten. Dit vindt vaak plaats bij sanitaire ruimtes die veelvuldig door verschillende personen gebruikt worden. Hierbij zijn de kansen op een verstopping dus groter. Toch kunt u zelf problemen met riool en afvoer voorkomen, d.m.v. het op regelmatige basis reinigen van uw riool of afvoer. Dit verkleint de kans op plotselinge problemen. Dit soort problemen komen altijd op ongewenste momenten wanneer u de riolering het meest nodig heeft. Wij beschikken over de juiste apparatuur, middelen en kennis om elke ontstopping te verhelpen.

Camera inspectie op locatie

Regelmatig komen er verstoppingen voor op dezelfde plaats en is het zeer handig om die te ontdekken en te bekijken! Via een kleine camera en een flexibele slang die door uw riolering/afvoer gaat kunnen we zien of er nog verdere verstoppingen zijn. Want niet elke verstopping is blijvend te verhelpen. We zien het resultaat direct op het scherm. Deze inspectie wordt helemaal op uw verzoek gebruikt, zodat u en wij weten wat de oorzaak van de verstopping is.

Aanleg en renovatie van afvoeren en rioleringen

Ook zijn wij helemaal thuis in het aanleggen van riool en afvoer, zowel voor nieuwbouw als renovatie projecten. Door het juist inkopen van ons materiaal en plannen van onze werkzaamheden kunnen we uiterst concurrerend te werk gaan. De verwachte kwaliteit wordt hierbij niet uit het oog verloren. Het kan zeer de moeite zijn om Hans Luijkx een offerte te laten uitbrengen.

Reparatie van afvoeren en rioleringen

Soms kan het voorkomen dat de verstopping niet te verhelpen is met een hoge druk inrichting, doordat er bijvoorbeeld steen, speelgoed of iets dergelijks in de riolering/afvoer vast zit. Ook een kapotte buis komt vaker voor. Hierbij moet de riolering opgegraven worden. We werken met radio detectie apparatuur en deze stelt op 10 cm nauwkeurig de exacte locatie vast. Dit voorkomt overlast en extra kosten. Het is overal inzetbaar en wordt door ons geadviseerd als het nodig is.

Soms zijn directe reparaties noodzakelijk. Om vertraging van werkzaamheden te voorkomen, hebben wij de meest gangbare riool en afvoer onderdelen standaard in de service-wagen liggen. Als wij de onderdelen niet in de service-wagen hebben, dan hebben we het zeker in ons magazijn.

Onderhoudscontracten voor bedrijven en particulieren

Ook bieden wij onderhoudscontracten, want u wilt toch altijd een schone riolering? We richten ons vooral op bedrijven, bijvoorbeeld de horeca gelegenheden. Omdat hier regelmatig veel mensen komen is de afvoer natuurlijk veel sneller verstopt. Het contract voorkomt verlies aan inkomsten bij problemen aan uw riolering. Wij stellen voor omĀ periodiek uw riolering te reinigen, de frequentie hiervan is afhankelijk van hoe regelmatig uw riolering wordt gebruikt en hoe gevoel deze is voor vervuiling. Een hogere of lagere frequentie is natuurlijk mogelijk. Deze werkzaamheden kunnen in overleg plaatsvinden op het voor u juiste moment, bijvoorbeeld in een vakantieperiode of buiten openingstijden. Het opstellen van een onderhoudscontract doen wij in overleg met u. Wij komen graag een keer langs om de mogelijkheden vrijblijvend met u te bespreken. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van een betrouwbaardere riolering en lagere kosten.

24-uur service

Een probleem met uw riolering komt vaak op een onverwacht en vervelend moment. Daarom beschikken wij over een 24-uur service. 7 dagen in de week staan wij klaar voor u. Zodat, mocht het nodig zijn, wij u direct kunnen helpen.

Veiligheid & milieu

Veiligheid voor ons personeel, maar ook voor u is natuurlijk zeer belangrijk. Het gebruik van hoge druk spuit inrichten is volgens de ARBO (arbeidsomstandigheden) vastgelegd in procedures. Deze procedures kunt u bij ons opvragen. Bij werkzaamheden aan de openbare weg, zal deze geheel afgezet zijn. Wij houden ons vast aan de gehanteerde ARBO regels. Daarbij hebben wij ook aandacht voor het milieu. Indien mogelijk gebruiken wij alleen milieuvriendelijke materialen.

1__1

Voorbeeld camera inspectie: Rioolbuis met ingegroeide wortel

Voorbeeld camera inspectie: Rioolbuis met ingegroeide wortel

6__1

8__1